top of page

KERAMIKKURSER

Välkommen att upptäcka lerans fantastiska värld! Jag erbjuder både nybörjarkurser i keramik där jag visar och går igenom grunderna i drejning och presenterar olika sätt att arbeta med lera och även fortsättningskurser för dig som arbetat med lera tidigare. Du kommer att få prova både att dreja, ringla, kavla och tumma lera. 

Det finns flera olika kursalternativ att välja mellan. Nedan följer en beskrivning av innehåll och upplägg. Vid förfrågning om kursplats och bokning, kontakta mig via mail:  asa.oden@keramikkallaren.se 


Keramikkurs 1 


Max antal deltagare: 4

Pris: 2600 kr

Antal tillfällen: 6 (inkl. ett tillfälle för glasering)

Tid: 17.30 - 20.00 

Fika ingår


Vid första tillfället får du en grundlig genomgång av keramikarbetet och processen i sin helhet. Vi går igenom olika tekniker och verktyg, du får enskild handledning vid drejskivan och du får också tips och idéer på hur och vad du kan skapa.

I min keramikverkstad finns två drejskivor och ett mindre bord avsett för att kavla och bygga lera. Detta innebär att kursdeltagarna turas om och provar olika arbetssätt under de olika tillfällena.

.

Efter avslutad kurs kommer du att ha grundläggande keramikkunskaper och ha fått möjlighet att prova olika sätt att skapa i lera.

1 kg lera ingår i kursen och vill du köpa mer lera (det är ofta nödvändigt) kostar det 70 kr/kg. 

Efter glaseringstillfället bränner jag din keramik en gång till och efter ca 4-6 veckor är din keramik färdig att hämtas. 

 

Prova på​


Max antal deltagare: 4

​Pris: 700 kr 

Tid: Enligt överenskommelse 


Här får du en kreativ stund i Keramikkällaren och du får möjlighet både att prova drejskivan och att kavla lera och skapa fritt. Ett prova-på-tillfälle som fungerar lika fint som födelsedagspresent att ge bort som en stunds avkoppling för dig själv eller tillsammans med en vän där rofyllt skapande står i fokus. 

1 kg lera ingår och av det kan du skapa 3-4 alster lite beroende på storlek på det du väljer att skapa.

Jag bränner och glaserar det du skapat (vit glasyr ingår) och efter ca 4-6 veckor är din keramik färdig att hämtas. 

Vill du hellre prova på att dreja och skapa utan att vara i sällskap med någon annan? Vill du ha lite mer tid och personlig vägledning vid drejskivan? Då går det bra att boka Singel-prova-på.

Pris: 950 kr 
Dreja hemma


Vill du dreja hemma i lugn och ro? Då kan du hyra en portabel drejskiva och under en veckas tid skapa hemma i din egen lugna vrå. 

Följande ingår:

  • 8 kg lera
  • Ett häfte med tydliga instruktioner
  • Verktyg för drejning och beskickning 
  • 3 spånplattor att ställa dina alster på
  • 1 liten gipsplatta
  • Förslutningsbar låda att förvara ditt gods i
  • Förkläde
  • Bränningar
  • Glasering (vit glasyr)

Pris: 2500 kr

Du hittar ytterligare information under fliken AKTUELLT i menyn. 


   

Möhippa och Svensexa


Låt den blivande bruden eller brudgummen släppa loss kreativiteten och skapa i lera! Vem vet; kanske blir det en skål att ställa fram till bröllopsmiddagen. Eller varför inte göra ett smycke att ge bort som morgongåva. .  

1 kg lera ingår (samt bränningar och glasering) och lite lyxigare tilltugg och bubbel (alkoholfritt) finns uppdukat. 


Pris: 850 kr

Tid: 2 timmar

Om fler i sällskapet vill dreja och skapa i lera gäller samma pris som för brud/brudgum.  


bottom of page